Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Η δολοφονία του Ιδιωτικου σχολείου

  Πηγή: esos.gr
Αφού δεν κατάφεραν να σκοτώσουν «την κατσίκα του γείτονα», επιβάλλοντας ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των μαθητών ιδιωτικών σχολείων, οι ανεγκέφαλοι της ΠΦΑ κυβέρνησης αποφάσισαν να υλοποιήσουν το σχέδιό τους με νομοθετήματα που ακόμη και οι μπολσεβίκοι του 19ου αιώνα θα απέφευγαν.
Η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση που θεωρεί την αριστεία ρετσινιά, προσπαθεί συνειδητά να εξισώσει -προς τα κάτω- τις δυνατότητες εξέλιξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.
Ο νέος στόχος τους είναι απλός: Θέλουν να κρατικοποιήσουν το ιδιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Ο ανεκδιήγητος Υπουργός Παιδείας, ο μοναδικός στην Ευρώπη χωρίς πτυχίο, με λαμπρή επαγγελματική διαδρομή σε κομματικά μόνο μέσα ενημέρωσης, δεν τολμά να φέρει ολοκληρωμένο νομοσχέδιο για τις αλλαγές που θέλει να φέρει στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Προτιμά να καταθέτει τροπολογίες σε διάφορα νομοσχέδια και να υπονομεύει συνειδητά κάθε προσπάθεια εξέλιξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, κάθε προσπάθεια για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ιδιωτικά σχολεία.
Στην Ελλάδα του 2016, οι «αλληλέγγυοι εκπαιδευτικοί ταγοί», επιδιώκουν το πρόγραμμα σπουδών κάθε ιδιωτικού σχολείου να είναι ακριβώς ίδιο με τα προγράμματα του Δημοσίου. Καμία δυνατότητα για ενισχυτική διδασκαλία πέραν του επίσημου σχολικού προγράμματος, ουδεμία άλλη δραστηριότητα εμπλουτισμού του εκπαιδευτικού έργου, επιτρέπεται.
Απαγορεύεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων από επαγγελματικούς φορείς και διαδικασίες. Οι διοικήσεις των ιδιωτικών σχολείων δεν θα μπορούν να κρίνουν την απόδοση του προσωπικού τους. Για την απόλυση ενός εργαζομένου σε ιδιωτικό σχολείο θα πρέπει να υπάρχει ενυπόγραφη έγκριση του Υπουργού Παιδείας…
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπόσχεται στους εύπιστους ιθαγενείς που την εμπιστεύθηκαν όχι μία αλλά τουλάχιστον τρεις φορές, χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, χωρίς φυσικά να έχει διασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους.
Διαφημίζει την «κοινωνική της ευαισθησία», χωρίς να έχει τη δυνατότητα να συντηρήσει τη σημερινή μίζερη πραγματικότητα.
Για να μην φανεί η ανικανότητα της, προσπαθεί να καταστρέψει οτιδήποτε καλύτερο έχει δημιουργήσει το ιδιωτικό σχολείο..
Αυτό είναι το έργο της ΠΦΑ Κυβέρνησης. Και στην Παιδεία.
-----------------------------------------------------------

Δημοσιεύτηκε πριν λίγο η απόφαση του Τμήματος σχετικά με την προσφυγή της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών  Εκπαίδευσης και 57 Διευθυντών Σχολείων , στο ζήτημα της συνταγματικότητας και την νομιμότητας της κανονιστική πράξης που αφορά τις επιλογές στελεχών σύμφωνα με το Νόμο 4327/2015 των «Μπαλτά-Κουράκη».

Το αίτημα για τη μη συζήτηση από την μεριά του υπουργείου  Παιδείας είχε ήδη απορριφτεί στη διαδικασία της δικασίμου και σήμερα με την απόφαση του το επταμελές τμήμα του ΣτΕ:
Α.  Εκανε δεκτό το αίτημα του έννομου συμφέροντος όσων προσέφυγαν
Β. Εκρινε ότι  τίθενται σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας και νομιμότητας τα οποία και
Γ.  Παραπέμπει για συζήτηση  στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας λόγω της κρισιμότητάς τους.
    
Μέχρι την Τρίτη 
αναμένεται  το κείμενο της απόφασης  του Συμβουλίου της Επικρατείας, οπότε το esos, μόλις το παραλάβει θα το δημοσιεύσει αμέσως.
Εκτιμάται ότι στην ολομέλεια του ΣτΕ  η προσφυγή θα συζητηθεί εντός του δικαστικού έτους, που λήγει τον Ιούνιο. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από την απεργία των δικηγόρων.
Η προσφυγή συζητήθηκε στις 19 Νοεμβρίου   στον  επταμελή σχηματισμό του Γ΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας κατέθεσε στο ΣτΕ γραπτό αίτημα να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης των Διευθυντών Σχολείων με το επιχείρημα ότι δεν έχουν πλέον έννομο συμφέρον αφού ένας αριθμός εξ αυτών επελέγησαν με αυτό το σύστημα Διευθυντές.
Το ΣτΕ δεν έκανε δεκτό το αίτημα, καθώς από τους 57 προσφεύγοντες υπάρχει κι ένας άλλος αριθμός που δεν επελέγησαν Διευθυντές.
Οι δικηγόροι των εκπαιδευτικών ανέπτυξαν στο επταμελές Γ τμήμα του Στε τα ακόλουθα νομικά επιχειρήματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά, άσχετα και ανάρμοστα σχόλια θα διαγράφονται.