Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αβάσιμες ανησυχίες για το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - Η αντίθετη Άποψη

Σε ένα πολύ ενιαφέρον άρθρο στο TVXS (Εδώ:  Τριγαζης Αβάσιμες Ανησυχίες) ο Π. Τριγάζης  εκθέτει τον αντίλογο, χρησιμοποιεί όμως τις ίδιες τετριμμένες λογικές του χώρου: Πχ.

1) Λέει: "Η λεγόμενη Νέα Ευρώπη (όπως την είχε χαρακτηρίσει η κυβέρνηση Μπους), επιλέγει τον δικό της δρόμο σε αντίθεση με τα μέλη της ΕΕ που προέρχονται από την Δ. Ευρώπη. Οι καταπιεσμένοι εθνικισμοί έρχονται στο προσκήνιο με έντονο τρόπο..."
Είναι εθνικισμός που οι ευρωπαίοι θέλουν να ελέγχουν τα σύνορά τους;  Μόνο εντός Σένγκεν δεν γίνεται έλεγχος. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την Σένγκεν τα σύνορα της Ελλάδας και δή τα θαλάσσια (κ. Τσίπρα, θαλάσσια σύνορα υπάρχουν!) είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης όπου πρέπει να γίνεται ΕΛΕΓΧΟΣ και να φυλάσσονται.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν τα προστατέυει η Ελλάδα;

Απουσία επιχειρημάτων, ο Π. Τριγάζης βγάζει το εύκολο εργαλείο της μομφής του εθνικισμού-τους βαφτιζουμε εθνικιστές και καθαρίσαμε- και το πετά...

2) Η δε Ελλάδα λέει, ακολουθεί "...μια νέα πολιτική, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στη βάση πανανθρώπινων ιδεών και αξιών..."
Υπενθυμίζουμε στον κ. Τριγάζη ότι:
α)  Τα εθνικά κράτη δεν καταργήθηκαν
β) Ο κόσμος δέν αδελφοποιήθηκε ξαφνικά
γ) Τα ανθρώπινα διακαιώματα που τα επικαλούνται εναντίον πάσης μαλακίας είναι διαφορετικό πράγμα από τα πολιτικά δικαιώματα και τα συνταυτίζουν, προς χαράν όλων όσων επιβουλεύονται τη Ελλάδα.
δ) Η τουρκία

Όταν πάς να κάνεις εξωτερική γεωπολιτική με "ανθρώπινα δικαιώματα" -'οχι ότι δεν μπορεί να γίνει, χρειάζεται εν τούτοις τις κατάλληλες γεωπολιτικές συνθήκες που όμως απουσιάζουν τρεχόντως στον περίγυρό μας, τότε γίνεσαι μέρος του προβλήματος, και αυτό έγινε...Επομένως, η επίκληση  "πανανθρώπινων" αξιών και δικαιωμάτων δίκην θρησκευτικού ζηλου, είναι επικίνδυνη πολιτική...

3) Γράφει "Το ΝΑΤΟ δεν έρχεται στο Αιγαίο με πρόσκληση της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά της Ε.Ε. Δεν είδαμε, όμως, τους υποστηρικτές του «ναι σε όλα», όταν πρόκειται για τις σχέσεις με την Ε.Ε., να κατηγορούν την Ένωση και πρωτίστως την Γερμανία, που εισηγήθηκε αυτή τη «λύση» για τον έλεγχο του προσφυγικού – μεταναστευτικού."
Όντως, συμφωνούμε. Στηλιτεύει την πολιτική υποκρισία της (ανύπαρκτης) αντιπολίτευσης και καλά πράττει.

4) Γράφει "Το ΝΑΤΟ στη Συρία δεν το θέλει η Ρωσία, σε καμιά περίπτωση, ίσως να το θέλει  η Τουρκία "
Ορθά, αλλά ούτε και στο Αιγαίο θέλει το ΝΑΤΟ η Ρωσσία, κάτι που όμως επέτρεψε η Ελλα΄δα υπό τη πίεση Γερμανίας-Τουρκίας. Η Εξισορρόπηση των ΗΠΑ από την Ρωσσία στην Μεσόγειο είναι κάτι που μάλλον συμφέρει τα συμφέροντα της Ελλάδας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά, άσχετα και ανάρμοστα σχόλια θα διαγράφονται.